Almás-mákos bundás kenyér

Beküldő: Édes András

Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 2 db tojás
- ½ bögre tej
- ½ tk. szerecsendió
- 1 tk. fahéj
- 5 ek. barnacukor
- 1 tk. vanília aroma
- 5 dkg vaj
- 1 csésze vaníliapuding (a hozzávalóit nem szerepeltetem)
- 1 ek. mák
- ½ db alma

Recept leírása:
1. Készítsük el a tojásos-fűszeres keveréket! Keverjük össze a tojásokat, a tejet, a szerecsendiót, a fahéjat, a vanília aromát és 2 evőkanál barnacukrot.

2. Mártsuk a keverékbe a kenyér szeleteket, majd kezdjük el vajon sütni egy felmelegített serpenyőben. Miután egyszer már megforgattuk a kenyéreket, szórjunk 1 evőkanálnyi porrá zúzott barnacukrot a kenyér mindkét oldalára és süssük tovább, amég aranybarna nem lesz mindkét oldala.

3. A jól ismert eljárással főzzünk meg egy csésze főzős vaníliapudingot (itt használjunk el 1 evőkanál cukrot). Mikor elkészül a vaníliapuding keverjünk el benne egy evőkanál mákot.

4. A pudingos mákos öntet mellé kicsire felvágott párolt almát tálalunk, amelynek elkészítéséhez egy lábasban a megmaradt cukorban és vajban melegítsük fel az almákat majd mikor már eléggé felpuhul öntsünk rá egy kicsi vizet, amit, ha egy kicsit állni hagyunk kialakul a tökéletes állagú párolt alma.

5. Tálaláshoz a bundáskenyérre előszőr helyezzük rá a párolt almadarabkákat, majd öntsük rá a mákos vaníliapudingot.