BundásBurger (BB)

Beküldő: Pólya István

Hozzávalók:
Szószhoz:
Majonéz (3 evőkanál)
Ketchup (1,5 evőkanál)
fél fej hagyma (nagyon apróra vágva)
Ecet (20%-os fél evőkanál 10%-osból 1 evőkanál)
Worcester szósz (1 evőkanál, elhagyható, de jó ízt ad)
Só (1 csipet)
Cukor (2 csipet)
Fokhagymapor (1 teáskanál)
Fűszerpaprika (1 kávéskanál)

Húshoz:
100% darált marhahús
vagy 50-50% marha-sertés

bors

Sajt:
Edami, trapista, mozzarella de akár cheddárral is tökéletes

Csemege ubi

bunda:
Tojás
egy kis tej

bors

Recept leírása:
A szószhoz leírtakat alaposan összekeverjük, majd állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A husikból gombocokat formálunk, majd kilapítjuk és mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Bundához a tojásokat felverjük és lazítjuk egy kis tejjel, majd só borsal ízesítjük.
előkészítjük a serpenyőt vagy rostlapot, kis vajt rakunk rá (mesterektől tanulva, nem olajjal dolgozunk :D)
belemártjuk a kenyér mindkét oldalát a felvert tojásokba, majd ráhelyezzük a rostlapra.
Amikor egyik oldala megsült, megfordítjuk, megkenjük a baszó szósszal, ráhelyezünk 1 szép megbarnult husit, rakunk rá 3-4 karika csemegeubit
majd jól megszórjuk a szeretett sajtunkkal. A másik kenyér megsült oldalát ráhelyezzük, rányomjuk, majd megfordítjuk egy spatulával hogy a teteje is megsüljön.

Melegen míg a sajt folyik, tálaljuk.

Jóétvágyat srácok :)